Гръцка баклава - Гръцка кухня - Чуждестранни кухни - Издател - Recepies
Вторник
23.05.2017
04:16
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Полска кухня [2]
Турска кухня [4]
Гръцка кухня [1]
Италианска кухня [2]
Френска кухня [0]
Английска кухня [0]
Немска кухня [0]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Чуждестранни кухни » Гръцка кухня

    Гръцка баклава
    Необходими продукти: 


    1 кг фини кори за баница, 6 чаени чаши бадеми, смлени, 1/2 кг краве масло, розова вода; Сироп - 8 чаени чаши захар, 4 чаени чаши вода, сокът от 1/2 лимон, 2-3 супени лъжици розова вода; За украса - няколко цели бадеми.


    Начин на приготвяне:


    Накиснете бадемите в кипяща вода за няколко минути, обелете корите и изсушете за около 5 минути в гореща фурна. След това смелете бадемите в кухненски комбайн.
    Стопете маслото на слаб огън и намажете дъното на дълбока тава с размери 30х40 см. Разстелете една кора на дъното, намажете с масло, отгоре сложете втора и пак намажете. Повторете процедурата с още 3 кори. Отгоре поръсете част от смлените бадеми. Отгоре сложете 2 кори, намазани с масло. Повторете процедурата с останалите бадеми и кори. Най-отгоре поставете 5 кори, една над друга.
    С остър нож разрежете на квадрати, и украсете отгоре с цели бадеми (отрежете малки дупчици в центъра на всяко парче в които да поставите бадемите).
    Напръскайте повърхността на баклавата с розова вода и печете в загрята фурна(180 градуса) за 30 мин до златисто кафяво
    Пригответе сиропа. Сварете захарта с водата и лимоновия сок докато леко се сгъсти, свалете от огъня и добавете розовата вода. Оставете да се охлади.
    След като извадите тавата от фурната, веднага залейте с хладния сироп. Оставете една нощ да престои за да попие сиропа.
    Категория: Гръцка кухня | Добавено от: julkaa (09.03.2011)
    Преглеждания: 371 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo