Карпачо - Италианска кухня - Чуждестранни кухни - Издател - Recepies
Неделя
26.03.2017
19:50
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Полска кухня [2]
Турска кухня [4]
Гръцка кухня [1]
Италианска кухня [2]
Френска кухня [0]
Английска кухня [0]
Немска кухня [0]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Чуждестранни кухни » Италианска кухня

    Карпачо
    Необходими продукти:


    800 г телешко филе, замразено, сока от 3 лимона, 150 г пармезан, 150 г пресни гъби (печурки), 12 супени лъжици едро нарязани орехи, 6 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер на вкус, малко магданоз за гарниране.


    Начин на приготвяне:


    Замразете филето във фризер минимум за 1 час. Поставете чиниите в които ще сервирате в хладилника да се изстудят. Смесете сока от 1 1/2 лимон със зехтина и сол и разбийте добре.
    Намажете с тази смес с помощта на четка охладените чинии. Нарежете замразеното филе на колкото можете по тънки резени. Наредете ги в чиниите ветрилообразно (леко да се застъпват). Намажете отгоре с останалата лимонова смес и поръсете с черен пипер. Покрийте чиниите с фолио и върнете в хладилника да се мариноват за 30 мин.
    Почистете гъбите, измийте и много добре подсушете с кърпа. Нарежете ги на тънки, почти прозрани филийки и ги полейте с сока от 1 1/2 лимон, посолете леко и ги оставете да се мариноват. Малко преди да сервирате наредете гъбите върху месото, поръсете със счуканите орехи и настърган пармезан. Украсете със листа от магданоз и сервирайте веднага.
    Категория: Италианска кухня | Добавено от: julkaa (09.03.2011)
    Преглеждания: 464 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo