Езогелин - Турска кухня - Чуждестранни кухни - Издател - Recepies
Вторник
27.06.2017
06:30
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Полска кухня [2]
Турска кухня [4]
Гръцка кухня [1]
Италианска кухня [2]
Френска кухня [0]
Английска кухня [0]
Немска кухня [0]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Чуждестранни кухни » Турска кухня

    Езогелин
    Нобходими продукти:


    • 6 ч.ч. бульон или вода
    • 1 ч.ч. червена леща
    • 1 глава лук
    • 1/2 ч.ч. натрошен ориз
    • 2 бр. сварени картофи
    • 3 скилидки чесън
    • 4 с.л. олио
    • по 1 ч.л. смлян кимион, червен пипер и сух джоджен
    • сол   

    Необходими продукти:


    В тенджера загряваме мазнината и запържваме леко нарязаният лук и скилидките чесън. Наливаме бульона и като заври добавяме лещата и ориза, варим 30 минути, добавяме нарязаните картофи и пасираме. Пасираната смес подправяме с подправките и сол и оставяме да се вари още 3-5 минути. По желание всеки може да подправи супата с лимонов сок.

    1 ч.ч. = 250 мл
    Категория: Турска кухня | Добавено от: julkaa (13.03.2011)
    Преглеждания: 605 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo