Инжир баклава - Турска кухня - Чуждестранни кухни - Издател - Recepies
Неделя
26.03.2017
19:54
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Полска кухня [2]
Турска кухня [4]
Гръцка кухня [1]
Италианска кухня [2]
Френска кухня [0]
Английска кухня [0]
Немска кухня [0]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Чуждестранни кухни » Турска кухня

    Инжир баклава
    Необходими продукти:


    1 пакетче (125 г) масло, 1/2 половин водна чаша овча лой( може да се замени със свинска мас), 1 яйце, 3 супени лъжици лишава (пепелява) вода, 1 лимон, 700 г захар, 6 равни чаени чаши брашно, една кафяна чашка пудра захар.


    Начин на приготвяне:

    Маслото и лойта (маста) се стопяват в тенджера, но не бива много да се загряват, защото към тях се притурят яйцето и лишавата вода. Бърка се и се ръси брашното, докато може да става на топка, да не се лепи по ръцете - гладко тесто.
    Тестото се прави на топчета с трапчинка в средата и се пекат в неподмазана тава до зачервяване.
    Студени се заливат със сироп от захарта и толкова вода, които врят 20 минути и накрая им се слагат ванилия и настъргана лимонова кора. Съдът се покрива добре, за да се напоят хубаво баклавите.
    Категория: Турска кухня | Добавено от: julkaa (09.03.2011)
    Преглеждания: 568 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo