Крем-супа от червена леща - Турска кухня - Чуждестранни кухни - Издател - Recepies
Вторник
27.06.2017
06:25
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Полска кухня [2]
Турска кухня [4]
Гръцка кухня [1]
Италианска кухня [2]
Френска кухня [0]
Английска кухня [0]
Немска кухня [0]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Чуждестранни кухни » Турска кухня

    Крем-супа от червена леща
    Необходими продукти:


    • 500 г червена леща
    • 200 г картофи
    • 1 глава лук
    • 3 скилидки чесън
    • 1 ч.л. чубрица
    • 1/2 ч.л. черен пипер
    • 3 с.л. брашно
    • 100 мл олио
    • 100 г масло
    • сол  

    Начин на приготвяне:


    В тенджера наливаме 1.5 л студена вода, добавяме измитата леща, обелените картофи и главата лук нарязани на едро, скилидките чесън, сол и подправките. Варим до пълно омекване на продуктите. Прехвърляме в подходящ съд и пасираме. Измиваме и подсушаваме тенджерата и в нея загряваме олиото и маслото, добавяме брашното и пържим с постоянно бъркане около 4-5 минути на средна температура. При брашното наливаме около 1 л гореща вода, разбъркваме хубаво и добавяме пасираната смес. Оставяме да възври, като бъркаме постоянно. Ако супата ви се стори прекалено гъста може да се добави още гореща вода, докато не получи желаната от вас гъстота. Ако е необходимо добавяме още сол. Сервира се с резен лимон.
    Категория: Турска кухня | Добавено от: julkaa (13.03.2011)
    Преглеждания: 3370 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo