Мраморирана торта - Торти - Десерти - Издател - Recepies
Вторник
27.06.2017
06:30
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Торти [3]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Десерти » Торти

    Мраморирана торта
    Необходими продукти:

    За блата: 8 яйца, 220 г захар на пясък, 120 г брашно, 120 г смлени орехи, 30 г какао. За крема: 250 г краве масло, 120 г пудра захар, 150 мл прясно мляко, 120 г смлени орехи. За сиропа: 150 г захар на пясък, 200 мл вода.


    Начин на приготвяне:


    На блата: Яйцата се разбъркват със захарта до побеляване. Сместа се разделя на две части. В едната се прибавя брашното, а в другата се прибавят смлените орехи и какаото. На дъното на застлана с хартия тортена форма се сипва от светлата, и тъмната смес по следния начин: 1 лъжица от тъмната смес, до нея една лъжица от светлата и така, докато се покрие дъното. При втория ред отгоре се разменят местата и така се редуват, докато се свършат двата вида смес. Пече се в умерена фурна. На крема: Маслото се разтопява, прибавят се захарта, прясното мляко, смлените орехи и се бърка, докато побелее. На    сиропа: Захарта и водата се варят 5 минути.
    Блатът се разрязва на два или три пласта, които леко се сиропират и се слепват с крем. Отгоре и встрани тортата се намазва с крем.
    Категория: Торти | Добавено от: julkaa (09.03.2011)
    Преглеждания: 329 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo