Торта (без масло) - Торти - Десерти - Издател - Recepies
Вторник
27.06.2017
06:23
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Вход във форума
Раздел категории
Торти [3]
Часовник
Интересно
Търси
Реклами
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 10
Приятели на сайта
Get cash from your website. Sign up as affiliate.
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • Статистики
    eXTReMe Tracker







    Общо онлайн: 1
    Гости: 1
    Потребители: 0

    Главна » Статии » Десерти » Торти

    Торта (без масло)
    Необходими продукти:

    За блата: 4 яйца, 3 жълтъка, 150 г захар, 80 г смлени орехи, 200 г брашно, 1 бакпулвер, 1 прах ванилия, 1 супена лъжица какао. За крема: 150 г захар, 100 мл вода, 3 белтъка, 1 прах ванилия. За сиропа: 120 гзахар, 400 мл вода, 2 чаени лъжички ликьор (портокалов, кайсия или праскова), 1 чаена лъжичка ром или коняк.


    Начин на приготвяне:

    На блата: Яйцата и жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, прибавят се брашното, бакпулверът и ванилията. В отделен съд се разбъркват 4-5 супени лъжици от сместа с какаото до получаване на тъмна смес. Към останалата светла смес се прибавят смлените орехи. В тортена форма, застлана с хартия (може в дъното на електрическа тенджера), се изсипва първо светлата смес, след това тъмната и леко спираловидно се разбърква. Пече се в умерена фурна. На крема: Захарта се карамелизира, прибавя се водата и се вари до получаване на гъст сироп (капка, калната в студена вода, да не се разлива). Белтъците се разбиват на сняг и към тях на тънка струя се прибавя от този захарен сироп, като непрекъснато се бърка. Прибавя се ванилията. На сиропа: Захарта се сварява с водата. Прибавят се ликьорът и ромът (конякът).
    Изпечената и изстинала торта се залива със сироп. Отгоре и встрани се украсява с крем.
    Категория: Торти | Добавено от: julkaa (09.03.2011)
    Преглеждания: 234 | Рейтинг: 0.0/0
    Общо коментари: 0
    Име *:
    Email *:
    Код *:
    Gulbahar © 2017Уеб сайт конструктор - oVo